Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pudinkový koláč s jablky a vanilkou

Pudinkový koláč s jablky a vanilkou - postup přípravy

Inspirujte se zajímavým receptem na osvěžující dezert s lahodným pudinkem a jablky. Díky tomuto postupu získáte nadýchaný a lahodný pudinkový koláč, který si oblíbí všichni, kterým jej nabídnete.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Náplň

Těsto

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte náplň. V rendlíku smíchejte vejce s cukrem, mlékem a vanilkovým pudinkem. Směs zahřívejte přibližně 1 minutu, do zhoustnutí. Následně ji sundejte z tepla a přelijte do cukrářského sáčku, který uzavřete. 

Poznámka: Směs v sáčku nechte volně chladnout v pokojové teplotě.

2. KROK

Nyní si připravte těsto smícháním vajec s cukrem, mlékem a olejem. Za stálého šlehání postupně přisypte mouku a na závěr přimíchejte kypřící prášek do pečiva. 

Poznámka: Mouku je nutné přidávat postupně, aby se ingredience propojily a v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Jablko omyjte, odstraňte z něj jádřinec a nakrájejte jej na kousky, které vmíchejte do těsta. Zapékací mísu vyplňte pečicím papírem a těsto s jablky do ní rovnoměrně rozprostřete. 

4. KROK

Poznámka: Povrch těsta ozdobte pruhy vytvořenými z náplně, pomocí cukrářského sáčku tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

5. KROK

Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut. Následně jej ze zapékací mísy vyndejte a nechte volně vychladnout.  

Tip: Pudinkový koláč posypte moučkovým cukrem a podávejte jej nakrájený na kousky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Serpica Recepti

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů