Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrášková polévka s krutony a slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Hrášková polévka s krutony a slaninou - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jakou uvařit polévku, vyzkoušejte tuto hráškovou podle YouTube receptu Vaříme s Mozkem. Doplnit ji můžete křupavými krutony, opraženou slaninou a čerstvými bylinkami.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Na polévku

Na krutony

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Chléb a plátkovou slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánev vložte máslo a nechte ho rozehřát. Poté chléb i slaninu orestujte dozlatova.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky. Poté do hrnce nalijte olej a cibuli orestujte. Následně k ní přisypte hrášek a zalijte ho vývarem.

3. KROK

Polévku dochuťte mletým černým pepřem a hrášek vařte doměkka. Poté do ní přidejte prolisovaný česnek a rozmixujte ji dohladka tyčovým mixérem.

4. KROK

Polévku přiveďte k varu, dochuťte solí a zjemněte ji smetanou na vaření. Následně ji vařte přibližně 2 minuty. Poté ji můžete servírovat.

5. KROK

Hráškovou polévku podávejte s křupavými krutony a opraženou slaninou. Před podáváním ji můžete ještě ozdobit čerstvými bylinkami.

6. KROK

Tip: Pokud chcete, aby polévka byla zcela hladká, přeceďte ji přes jemné sítko.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů