Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrnkové tvarohové řezy s Grankem

3,9
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Hrnkové tvarohové řezy s Grankem - postup přípravy

Tvarohové řezy s Grankem jsou opravdu delikátní a jemný moučník, který je těžké nemilovat. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová a je nutno podotknout, že ho zvládnete levou zadní.

Ingredience pro:
1 porce

Tmavé těsto

Tvarohové těsto

Na zasypání

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vejce rozklepněte do větší mísy a přidejte k nim cukr, poté vše vyšlehejte do pěny. Následně postupně po jednom zašlehávejte do směsi rostlinný olej, plnotučné mléko a citronovou kůru. Mouku promíchejte zvlášť s práškem do pečiva a vzniklou směs prosejte do mísy. Na závěr vmíchejte Granko.

2. KROK

Do druhé větší mísy dejte tvaroh a smíchejte ho s cukrem, rozklepnutými vejci, vanilkovým cukrem a pudinkem a plnotučným mlékem. Vymíchejte hladkou konzistenci. Formu na pečení vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní tři čtvrtiny tmavého těsta.

3. KROK

Na tmavé těsto zarovnejte světlé těsto z tvarohu a nalijte do něj cik cak zbytek tmavého těsta. Vložte formu do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte cca 40–50 minut. Zkontrolujte špejlí. Poté hotovou buchtu zasypejte moučkovým cukrem a máte hotovo, můžete ji podávat. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů