Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s lososem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zeleninová polévka s lososem - postup přípravy

Tato polévka obsahuje takové ingredience, které doslova nastartují váš metabolismus, který začne pálit tuky jako na běžícím páse. Ostatně, vyzkoušejte to sami, ať tak či tak, je velmi lahodná.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Očištěnou cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Brambory oloupejte a nakrájejte je rovněž na kostky. Totéž pak udělejte i s mrkví. V rendlíku zahřejte trochu olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibulku. Přidejte k ní nakrájenou mrkev a pokračujte společně v restování.

2. KROK

Nakrájené brambory mezitím vložte do velkého hrnce a přidejte k nim také restovanou cibuli s mrkví i s tukem z pánve. Vše zalijte vodou, promíchejte a na sporáku přiveďte k varu. Polévku osolte a opepřete a pokračujte ve vaření dalších 15 minut.

3. KROK

Mezitím nakrájejte filet z lososa na drobné kostky a brokolici na malé kousky. Když jsou brambory a mrkev v polévce téměř měkké, přihoďte pokrájenou brokolici, na kostičky pokrájené rajče a také lososa. Ingredience promíchejte a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, dokud lososové maso nezíská světle růžovou barvu.

4. KROK

Nasekejte nadrobno čerstvou petrželku. Do polévky přilijte smetanu, přihoďte nasekanou petrželku, nechte vše ještě minutku povařit a odstavte z ohně. Polévku nechte po dovaření chvilku odpočinout, rozdělte ji do talířů a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů