Zeleninová polévka se zelím a bramborami - postup přípravy
Připravte si výživnou polévku plnou vitamínů, která vám může pomoci rychle zhubnout a snížit hladinu cukru v krvi. Příprava je jednoduchá, rychlá a polévka vám v lednici vydrží i několik dní.
Ingredience
Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Vložte je do hrnce, zalijte je vodou a přiveďte k varu. Zatím si oloupejte a nahrubo nastrouhejte mrkev, kterou přidejte k bramborám a ingredience vařte dál na mírném ohni.
Oloupejte a nadrobno nakrájejte také cibuli, kterou vmíchejte do polévky. Nyní na polovinu rozkrojte hlávkové zelí, z kterého odstraňte košťál a nakrájejte ho na malé kousky, které přidejte do hrnce. Vše vařte 7–10 minut.
Nyní omyjte a nakrájejte dva řapíky celeru na drobné kousky a vmíchejte je do polévky, kterou osolte a ochuťte bazalkou. Polévku vařte pod pokličkou dalších 10 minut a nakrájejte si červenou papriku bez semeníku, kterou rovněž vsypte do hrnce.
Tip: Kdo má rád pikantnější chuť, může polévku ochutit černým pepřem.
Nasekejte omytou petrželku a na závěr ji vmíchejte do polévky, kterou už dál nevařte.
Poznámka: Zeleninovou polévku se zelím podávejte ihned horkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: HotFood