Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Maďarská polévka z vepřového masa a červené řepy

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Maďarská polévka z vepřového masa a červené řepy - postup přípravy

Domácí maďarská polévka je zaručeným způsobem, jak vnést originalitu do vašeho jídelníčku. Je plná masa, zeleniny a jemně pikantní, kdo však nemá rád ostrá jídla, může samozřejmě feferonku vynechat.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte slaninu na kostičky a vepřové maso na menší kostky. Dejte slaninu smažit v hrnci na troše oleje. Po 3 minutách přidejte vepřové maso a smažte další 2 až 3 minuty, míchejte.

2. KROK

Pak přidejte na kousky nasekaný řapíkatý celer, feferonku, trochu sladké papriky a česnek a smažte dalších 5 minut. Nakonec přidejte na kostky nakrájený brambor, zalijte 1500 ml vody a nechte vařit 15 minut.

3. KROK

Nakrájejte na kostičky cibuli a smažte ji na troše oleje cca 2 minuty. Přidejte na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, červenou řepu a na kostky pokrájenou červenou papriku. Vařte 10 minut.

4. KROK

Pak přidejte rajčatový protlak, 200 mililitrů vody, sůl, cukr, chmeli suneli, rozmarýn a restujte 2 minuty. Pak přidejte lžíci hladké mouky a opět zarestujte.

5. KROK

Dejte směs z pánve do vařící se polévky, zamíchejte a nechte ještě 20 minut vařit. Nakonec do polévky nasekejte trochu zelené petrželky. Při podávání polévku na talíři zjemněte lžící zakysané smetany.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů