Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá gulášová polévka s koprem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 152 minut

Hustá gulášová polévka s koprem - postup přípravy

Tento pokrm je výživný, plný rozmanitých chutí a dokonale zasytí. Pochutnejte si na husté gulášové polévce s koprem, podle tradičního rakouského receptu.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli s kolečky mrkve smažte v hrnci s rozpáleným olejem 2–3 minuty, do změknutí. K zelenině přidejte menší kousky hovězího masa a pokračujte ve smažení další 3–4 minuty. 

2. KROK

Ingredience zasypte mletou sladkou paprikou, pepřem a důkladně je zamíchejte. Směs zalijte vroucí vodou tak, aby byla zcela ponořená, hrnec přikryjte pokličkou a pokrm duste 1–2 hodiny, do změknutí masa. 

3. KROK

Po dvou hodinách do hrnce přidejte na kostičky nakrájené brambory, které osolte. Do polévky přidejte kuličky pepře, nové koření, sušený česnek, majoránku a bobkový list. 

Poznámka: Polévku dolijte vroucí vodou v takovém množství, aby byly všechny ingredience ponořené.

4. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 15–20 minut, do změknutí brambor. Následně do polévky vmíchejte rajčatový protlak a kopr. Hustou gulášovou polévku vařte ještě 5 minut a poté ji servírujte samostatně nebo s oblíbeným pečivem. 

Tip: Rajčatový protlak můžete nahradit jedním nastrouhaným rajčetem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů