Hustá gulášová polévka s koprem - postup přípravy
Tento pokrm je výživný, plný rozmanitých chutí a dokonale zasytí. Pochutnejte si na husté gulášové polévce s koprem, podle tradičního rakouského receptu.
Ingredience
Nadrobno nakrájenou cibuli s kolečky mrkve smažte v hrnci s rozpáleným olejem 2–3 minuty, do změknutí. K zelenině přidejte menší kousky hovězího masa a pokračujte ve smažení další 3–4 minuty.
Ingredience zasypte mletou sladkou paprikou, pepřem a důkladně je zamíchejte. Směs zalijte vroucí vodou tak, aby byla zcela ponořená, hrnec přikryjte pokličkou a pokrm duste 1–2 hodiny, do změknutí masa.
Po dvou hodinách do hrnce přidejte na kostičky nakrájené brambory, které osolte. Do polévky přidejte kuličky pepře, nové koření, sušený česnek, majoránku a bobkový list.
Poznámka: Polévku dolijte vroucí vodou v takovém množství, aby byly všechny ingredience ponořené.
Pokračujte ve vaření dalších 15–20 minut, do změknutí brambor. Následně do polévky vmíchejte rajčatový protlak a kopr. Hustou gulášovou polévku vařte ještě 5 minut a poté ji servírujte samostatně nebo s oblíbeným pečivem.
Tip: Rajčatový protlak můžete nahradit jedním nastrouhaným rajčetem.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia