Zelený boršč s kuřecím masem a brambory - postup přípravy
Připravte si o Velikonocích zelenou variantu klasického boršče. Polévka je hotová během chvilky a můžete se vsadit, že její přípravu bude vaše rodina vyžadovat stále dokola.
Ingredience
Před přípravou polévky vařte vejce v osolené vodě 10 minut. Poté je nechte vychladit, oloupejte je a nakrájejte je na kousky.
Poznámka: Vejce obsahují sůl, která se z nich během vaření vypaří. Díky osolené vodě tomu zabráníte a vejce budou výživnější a chutnější.
Do vroucí vody dejte na 30 minut vařit maso a poté k němu přidejte na kostičky nakrájené oloupané brambory, nasekaný špenát, nastrouhanou mrkev, kopr a vejce.
Poznámka: Z polévky občas odstraňte pěnu, která se bude tvořit na povrchu.
Všechny ingredience promíchejte a vařte dalších 10 minut. Je-li to potřeba, dochuťte polévku solí.
Tip: Hotový zelený boršč můžete servírovat se zakysanou smetanou v misce. Každý si ji může do polévky přidat tolik, kolik bude chtít.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: СМАЧНІ РЕЦЕПТИ