Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelený boršč s kuřecím masem a brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zelený boršč s kuřecím masem a brambory - postup přípravy

Připravte si o Velikonocích zelenou variantu klasického boršče. Polévka je hotová během chvilky a můžete se vsadit, že její přípravu bude vaše rodina vyžadovat stále dokola.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Před přípravou polévky vařte vejce v osolené vodě 10 minut. Poté je nechte vychladit, oloupejte je a nakrájejte je na kousky. 

Poznámka: Vejce obsahují sůl, která se z nich během vaření vypaří. Díky osolené vodě tomu zabráníte a vejce budou výživnější a chutnější. 

2. KROK

Do vroucí vody dejte na 30 minut vařit maso a poté k němu přidejte na kostičky nakrájené oloupané brambory, nasekaný špenát, nastrouhanou mrkev, kopr a vejce.

Poznámka: Z polévky občas odstraňte pěnu, která se bude tvořit na povrchu.

3. KROK

Všechny ingredience promíchejte a vařte dalších 10 minut. Je-li to potřeba, dochuťte polévku solí.

Tip: Hotový zelený boršč můžete servírovat se zakysanou smetanou v misce. Každý si ji může do polévky přidat tolik, kolik bude chtít.

4. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů