Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Americká detoxikační kuřecí polévka s cizrnou a hnědou rýží

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 180 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Americká detoxikační kuřecí polévka s cizrnou a hnědou rýží - postup přípravy

Tradiční americké polévky vypadají trochu jinak, než jak jsme zvyklí. Zatímco my máme pevné části v polévce jen jako její doplnění, aby v ní takzvaně „něco plavalo“, za oceánem polévky připomínají spíše řidší guláše plné masa a zeleniny. Vyzkoušejte tuto vydatnou kuřecí polévku s cizrnou a hnědou rýží, která se skvěle hodí i pro ty, kteří bojují s nadváhou.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli očistěte a nakrájejte ji na hrubší kostičky. Rajče rozkrojte napůl, odřízněte pozůstatek stopky a dužninu nakrájejte rovněž na kostičky. K zelenině přidejte utřený či prolisovaný česnek.

2. KROK

Kuřecí prsní řízky nakrájejte na proužky. Vykostěná kuřecí stehna zbavte přebytečného tuku a rovněž je nakrájejte na menší kousky. Vložte je do misky a posypejte větším množstvím čerstvě mletého černého pepře, solí, sladkou paprikou a chilli. Vše zakapejte extra panenským olivovým olejem, promíchejte, aby se všechno maso obalilo kořením, a nechte jej 20 až 30 minut marinovat.

3. KROK

V hrnci rozehřejte asi lžíci olivového oleje a přihoďte na něj kořeněné kuřecí maso, které nechte ze všech stran zprudka osmahnout. Přidejte pokrájenou zeleninu a pokračujte v restování.

4. KROK

Konzervovanou cizrnu slijte z nálevu, propláchněte ji a vsypte do hrnce s masem a zeleninou. Přidejte také půl hrnku kukuřice, ať už čerstvé, mražené či nakládané. Nakonec přisypejte asi čtvrt hrnku hnědé rýže. Nemusí jí být mnoho, protože během vaření hodně nabobtná, proto to s ní nepřežeňte.

5. KROK

Polévku zalijte kuřecím vývarem, vodou nebo vodou s rozmíchaným drůbežím bujónem. Promíchejte, přidejte pár bobkových listů a 2 snítky šalvěje, trochu zázvoru, kajenského pepře, sušeného oregana, sladké papriky a mletého nového koření. Přisypejte půl hrnku jemně krájené mrkve, trochu sušeného česneku a cibule a vše přiveďte k varu.

6. KROK

Zatímco se polévka vaří, nakrájejte na proužky listy kapusty. Polévku nařeďte trochou vody a dobře promíchejte. Přiklopte pokličkou a nechte dalších 5 minut vařit. Poté zkontrolujte, zda je rýže a měkká, případně nechte polévku vařit ještě o něco déle.

Když je rýže téměř uvařená, přihoďte pokrájenou kapustu, zamíchejte a podle potřeby přidejte ještě trochu vody a ještě chvilku vše povařte, dokud rýže a kapusta úplně nezměknou.

Hotovou polévku rozdělte do talířů, pokud chcete, dochuťte ji chilli pastou nebo omáčkou sriracha a podávejte.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů