Rychlý boršč po moravsku

i Zdroj fotografie: Zdeňka Laštůvková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
325 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlý boršč po moravsku - postup přípravy

I když je boršč typické ruské a ukrajinské jídlo, zdomácnělo i v jiných oblastech. Mírně upravený recept připravila Moravačka, paní Zdeňka Laštůvková.
1. KROK

Nejprve připravte vývar. Vepřové maso vložte do hrnce spolu s půlkou bulvy celeru, jedním bobkovým listem, čtyřmi kuličkami nového koření a trochou soli. Suroviny v hrnci zalijte vodou, přiveďte ji k varu, stáhněte žár a nechte probublávat tak dlouho, jak jen to půjde. Ideálně 5 až 6 hodin, fungovat bude i méně. Čím déle se však bude vařit, tím lépe bude chutnat.

2. KROK

Očistěte cibuli, mrkev, petržel i červenou řepu a z hlávky zelí odstraňte svrchní poškozené listy. Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Cibuli nasekejte najemno a opražte ji na lžíci sádla. Jakmile zezlátne, přidejte k ní pokrájenou mrkev, petržel, červenou řepu a zelí. Chvíli společně opékejte a podlijte vývarem.

3. KROK

Maso z vývaru nakrájejte na kostky a dvě klobásy na půlkolečka. Obojí přidejte do hrnce s polévkou spolu s jednou polévkovou lžící rajčatového protlaku a vařte, dokud všechna zelenina nezměkne.

4. KROK

Hotovou polévku podle chuti dosolte a dopepřete, servírujte na talíř a dozdobte sekaným koprem, případně kopečkem zakysané smetany.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 257 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty