Zelné listy plněné mletým masem - postup přípravy
Zelné listy plněné mletým masem jsou chutný a výživný pokrm, kde se jemné maso snoubí s jemnou chutí zelí. Jsou ideální k jako lehké, jednoduché a rychlé hlavní jídlo.
Základ
Náplň
Na obalení
Na smažení
Zelí zbavte košťálu a vložte ho do vroucí vody, kde ho vařte přibližně 5 minut. Zelí z vody vyndejte a připravte si náplň.
Kuřecí maso pomelte a smíchejte ho s rozemletou cibulí, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Z jednotlivých zelných listů odstraňte tvrdou část, pomažte je masovou směsi a přeložte je na polovinu.
Plněné listy obalte ve směsi rozšlehaných vajec, soli a mleté sladké papriky a smažte je na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5 minut, dozlatova.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Zelné listy plněné mletým masem podávejte s nakládanými okurkami.
Tip: Každý list můžete ochutit směsí tatarky a kečupu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recept Nelli