Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelné listy plněné mletým masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Zelné listy plněné mletým masem - postup přípravy

Zelné listy plněné mletým masem jsou chutný a výživný pokrm, kde se jemné maso snoubí s jemnou chutí zelí. Jsou ideální k jako lehké, jednoduché a rychlé hlavní jídlo.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Základ

Náplň

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí zbavte košťálu a vložte ho do vroucí vody, kde ho vařte přibližně 5 minut. Zelí z vody vyndejte a připravte si náplň. 

2. KROK

Kuřecí maso pomelte a smíchejte ho s rozemletou cibulí, solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Z jednotlivých zelných listů odstraňte tvrdou část, pomažte je masovou směsi a přeložte je na polovinu. 

3. KROK

Plněné listy obalte ve směsi rozšlehaných vajec, soli a mleté sladké papriky a smažte je na rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 5 minut, dozlatova. 

Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Zelné listy plněné mletým masem podávejte s nakládanými okurkami. 

Tip: Každý list můžete ochutit směsí tatarky a kečupu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Recept Nelli

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů