Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené karbanátky se smetanovou omáčkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Zapečené karbanátky se smetanovou omáčkou - postup přípravy

Jste neustále časově zaneprázdnění a dáváte přednost rychlým receptům? Potom vyzkoušejte tento. Zapečené karbanátky se smetanovou omáčkou skvěle zasytí při každé příležitosti. Skvostné budou jak s vařeným bramborem, tak třeba s rýží a čerstvým pečivem.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si uvaříte v troše vody jemnou krupici. Tak vám vnikne hustá kaše. Tu nechte vychladnout a pusťte se do ochucování masa. K mletému vepřovému masu vsypte jemně nasekanou petrželku, cibuli, osolte, opepřete, přidejte i vejce, lisovaný česnek, nakrájené bílé zelí, a nakonec i vychladlou krupici. Vše důkladně promíchejte ideálně rukama a tvořte stejně velké placičky. Ty vyskládejte do zapékací misky nebo menšího plechu a začněte s výrobou zapékací omáčky.




V míse si promíchejte zakysanou smetanu spolu s rajčatovým protlakem. Také omáčku osolte, opepřete dle chuti a zřeďte trochou horké vody.

Tekutinu následně nalijte na masové placičky, pekáček překryjte alobalem a pečte v troubě cca 30 minut při 180 °C. Poté fólii odkryjte a dopékejte dalších patnáct minut.

Až bude jídlo upečené, ihned jej podávejte například s již uvedenými brambory, nebo pečivem. Hodit se rovněž budou bramborové hranolky. Pokud chcete karbanátky dietnější a méně hutné, lze vynechat samozřejmě krupicovou kaši v masové směsi. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů