Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s okurkou, kukuřicí a vejci

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Zelný salát s okurkou, kukuřicí a vejci - postup přípravy

Zelný salát s okurkou, kukuřicí a vejci je vynikajícím salátem, ve kterém se mísí opravdu spoustu nevšedních chutí. Ochutnejte ho a už nebudete chtít přestat.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Zelí oloupejte z vnějších listů. Seřízněte košťál a překrojte hlávku na polovinu. Jednu polovinu nožem jemně nakrouhejte na drobné proužky a přendejte je pak do misky.  

2. KROK

Salátovou okurku nakrájejte na tenké plátky a ty poté na proužky. Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte ho na menší kousky. Okurku i vejce přidejte k zelí.

3. KROK

Jarní cibulku i kopr nasekejte najemno a jablko nakrájejte na kostičky. Vše přidejte k ostatním ingrediencím. Nakonec do mísy dejte sterilovanou kukuřici.

4. KROK

Připravený salát osolte, ochuťte citronovým pepřem a promíchejte ho s majonézou a nastrouhaný česnekem. Hotový salát podávejte s libovolným pečivem.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů