Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý moučník s pudinkovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Jednoduchý moučník s pudinkovým krémem - postup přípravy

Pečení není složité, když se ví, jak na to. Základem je správný postup, ale i potřebné ingredience. S těmi z našeho receptu připravíte moučník, který se svou krémovostí bude doslova rozplývat na jazyku.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Krém

Šlehačka

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Základem těsta jsou bílky. Ty vložte do mísy, vezměte ruční mixér a vyšlehávejte vše do nadýchaného sněhu. V průběhu šlehání přidávejte do směsi také cukr. Když vznikne pevný a lesklý sníh, vmíchejte další ingredience. Přidejte mleté ořechy a také mouku. Vše promíchejte už jenom ručně, do podoby těsta.

2. KROK

Plech důkladně vymažte máslem a potom vysypejte dostatečným množstvím mouky. Zabráníte tomu, aby se těsto při pečení přichytávalo. Hotové těsto přendejte do plechu a rozetřete do roviny, až k okrajům. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a plech do ní vložte. Těsto pečte vzhledem k vrstvě zhruba 15–20 minut. Tato doba by měla dostačovat.

3. KROK

Na základ krému si připravte žloutky, které vložte do mísy a přidejte vanilkový a klasický cukr. Vše zasypte pudinkem a lžící mouky. Důkladně promíchejte a postupně vmíchávejte mléko. Směs začněte na sporáku zahřívat až do doby, kdy dosáhnete bodu varu. V tu chvíli stáhněte plamen a za stálého míchání vařte. Když pudinkový krém zhoustne, nechte ho při pokojové teplotě zchladnout.

4. KROK

Zvlášť vyšlehejte máslo spolu s moučkovým cukrem, poté po částech přidávejte vychlazený pudinkový krém a šlehejte dohladka. Výsledný krém rovnoměrně rozetřete na korpus. Pudinkový krém potřete vrstvou vyšlehané šlehačky a ozdobte podle chuti. Dejte dort přes noc nebo alespoň na pár hodin do lednice vychladit. 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů