Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný salát s rajčaty v octovém nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Zelný salát s rajčaty v octovém nálevu - postup přípravy

Zelný salát s rajčaty je osvěžující pokrm, který můžete servírovat jako svačinu i jako přílohu k hlavnímu chodu. Je plný vitamínů, vlákniny a připravíte ho za pár minut.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrájejte na tenké proužky a vložte ho do větší mísy. Na proužky nakrájejte také červenou papriku a smíchejte ji se zelím, oloupanou a na proužky nastrouhanou mrkví. 

Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník. 

2. KROK

Do sterilizované sklenice vložte květ kopru, bobkové listy, česnek, kuličky černého pepře, petrželku, celá omytá rajčata a nakrájenou zeleninu. Na ni položte ještě pár rajčat, která zasypte dalším množstvím zeleniny. 

Poznámka: Ingredience v receptu jsou určeny k naplnění 1 sklenice o objemu 2 l. 

3. KROK

Na vrch sklenice položte dalších pár rajčat, která zasypte poslední vrstvou nakrájené zeleniny, sklenici naplňte horkou vodou a volně ji uzavřete víčkem.

4. KROK

Sklenici přikryjte utěrkou a zelný salát nechte volně vychladnout. Poté vodu ze sklenice slijte do hrnce a přiveďte ji k varu. Zatím na vrch salátu vsypte lžíci soli, dvě lžíce cukru a ocet. Do sklenice horkou vodu znovu nalijte a pevně ji víčkem uzavřete.

5. KROK

Zelný salát s rajčaty nechte volně vychladnout dnem obráceným vzhůru. 

Tip: Salát můžete servírovat samotný jako svačinu, ale použít ho můžete také jako osvěžující přílohu k hlavnímu chodu. 

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů