Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka z mladé kapusty s rýží

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Polévka z mladé kapusty s rýží - postup přípravy

Pokud patříte mezi milovníky sytých a výživných pokrmů s bohatou chutí, připravte si polévku z mladé kapusty. Je plná zeleniny a připravíte ji snadno a za pár minut.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté přidejte nastrouhanou mrkev s petrželí a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty.

Poznámka: Zeleninu před strouháním oloupejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte také nakrájený pórek s česnekem a po minutě také neuvařenou rýži s nahrubo nakrájenou kapustou, kterou předem důkladně omyjte. 

3. KROK

Přidejte kuličky pepře, nového koření, bobkový list a vše zalijte vývarem. Po promíchání polévku vařte 15–20 minut, do změknutí zeleniny. 

4. KROK

Na závěr do polévky z mladé kapusty vmíchejte nasekaný kopr se smetanou a pokrm dochuťte solí a pepřem. 

Tip: Polévku můžete servírovat i zastudena.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: SPRÓBUJEMY!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů