Polévka z mladé kapusty s rýží - postup přípravy
Pokud patříte mezi milovníky sytých a výživných pokrmů s bohatou chutí, připravte si polévku z mladé kapusty. Je plná zeleniny a připravíte ji snadno a za pár minut.
Ingredience
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Poté přidejte nastrouhanou mrkev s petrželí a pokračujte ve smažení další 2–3 minuty.
Poznámka: Zeleninu před strouháním oloupejte.
Do směsi vmíchejte také nakrájený pórek s česnekem a po minutě také neuvařenou rýži s nahrubo nakrájenou kapustou, kterou předem důkladně omyjte.
Přidejte kuličky pepře, nového koření, bobkový list a vše zalijte vývarem. Po promíchání polévku vařte 15–20 minut, do změknutí zeleniny.
Na závěr do polévky z mladé kapusty vmíchejte nasekaný kopr se smetanou a pokrm dochuťte solí a pepřem.
Tip: Polévku můžete servírovat i zastudena.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SPRÓBUJEMY!