Zavařené jahody ve vlastní šťávě - postup přípravy
Díky tomuto rychlému receptu můžete mít čerstvé ovoce stále po ruce. K přípravě zavařených jahod ve vlastní šťávě budete potřebovat pouze 3 ingredience.
Ingredience
Jahody vložte do většího hrnce, zalijte je studenou vodou a nechte je 20 minut namáčet.
Poznámka: Množství vody zvolte takové, aby byly jahody zcela ponořené.
Ovoce následně omyjte čistou vodou, osušte ho a zbavte ho zelených částí. Očištěnými jahodami naplňte sterilizované sklenice, do každé z nich vsypte 2 lžíce cukru a ovoce zalijte vroucí vodou tak, aby bylo zcela ponořené.
Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou. Hrnec naplňte horkou vodou do ⅔ výšky sklenic a od okamžiku varu je zavařujte 15 minut.
Po uvaření sejměte hrnec z tepla a sklenice v něm nechte volně vychladnout.
Tip: Aby ovoce co nejdéle vydrželo poživatelné, skladujte sklenice na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja