Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené jahody ve vlastní šťávě

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Zavařené jahody ve vlastní šťávě - postup přípravy

Díky tomuto rychlému receptu můžete mít čerstvé ovoce stále po ruce. K přípravě zavařených jahod ve vlastní šťávě budete potřebovat pouze 3 ingredience.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody vložte do většího hrnce, zalijte je studenou vodou a nechte je 20 minut namáčet. 

Poznámka: Množství vody zvolte takové, aby byly jahody zcela ponořené.

2. KROK

Ovoce následně omyjte čistou vodou, osušte ho a zbavte ho zelených částí. Očištěnými jahodami naplňte sterilizované sklenice, do každé z nich vsypte 2 lžíce cukru a ovoce zalijte vroucí vodou tak, aby bylo zcela ponořené. 

3. KROK

Sklenice uzavřete sterilizovanými víčky a vložte je do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou. Hrnec naplňte horkou vodou do ⅔ výšky sklenic a od okamžiku varu je zavařujte 15 minut. 

4. KROK

Po uvaření sejměte hrnec z tepla a sklenice v něm nechte volně vychladnout. 

Tip: Aby ovoce co nejdéle vydrželo poživatelné, skladujte sklenice na tmavém a chladném místě.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů