Zelný salát s řeckým jogurtem - postup přípravy
Pokud máte rádi zelné saláty, připravte si jeden takový s mrkví, cibulí a jogurtovým dresingem. Bude lehčí a zdravější, než kdybyste použili majonézu.
Na salát
Na dresing
Očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Čtvrtku zelí bez košťálu také nakrouhejte na tenké nudličky.
V hrnci uvařte dostatek vody a dejte do ní trochu octa. Nakrouhanou zeleninu dejte na minutu do horké vody a přikryjte ji poklicí. Poté vodu slijte, můžete i přes cedník, a zeleninu dejte do salátové mísy. Najemno nakrájejte zelené části jarní cibulky a přidejte k zelenině.
Do menší misky dejte bílý řecký jogurt. Přidejte plnotučnou hořčici, olivový olej, sůl, oregano a pepř. Vše promíchejte. Dresing poté nalijte na zeleninu, zamíchejte a můžete servírovat.