Zelný salát s řepou a česnekem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na zeleninové pokrmy, vyzkoušejte tento snadný a rychlý zelný salát s řepou a česnekem. Podávat ho můžete jako lehký oběd nebo jako přílohu k masům či sýrům.
Ingredience
Hlávku zelí nakrájejte na co nejtenčí proužky a vložte ji do mísy. Mrkev i červenou řepu oloupejte a pomocí škrabky na julienne je nastrouhejte na tenké proužky.
Pokud nemáte škrabku na julienne, zeleninu nakrájejte na co nejtenčí proužky. Poté salát zalijte olivovým olejem a přidejte do něj prolisovaný česnek.
Kopr nasekejte nadrobno a přidejte ho do salátu. Poté ho dochuťte solí a mletým koriandrem. Následně ho velmi pečlivě promíchejte.
Zelný salát můžete ihned servírovat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte odležet alespoň 1 hodinu v lednici.
Salát můžete servírovat samotný nebo jako přílohu k masům či sýrům.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.