Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z brambor, dušené šunky a cibule

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Salát z brambor, dušené šunky a cibule - postup přípravy

Originální recept na bramborový salát z Německa, neboli Kartoffelsalat z vařených brambor, restované uzené šunky a cibule je velmi jednoduchý a rychlý pokrm, který můžete použít jako pohoštění pro hosty večírku či grilovací party, anebo jako rychle připravenou, lehkou a chutnou večeři.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Brambory oloupejte, vložte je do hrnce, zalijte je vodou, přidejte trochu soli a uvařte je do poloměkka. Když jsou hotové, slijte z nich vodu a nechte úplně vychladnout.




Připravte si velkou hlubokou mísu a nakrájejte do ní uvařená brambory na kolečka o síle kolem jednoho centimetru.

Šunku rozkrájejte na miniaturní kostičky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje. Když je horký, vsypte do něj kostičky šunky a za občasného míchání je nechte opéct dozlatova.

Oloupejte cibuli a nasekejte ji najemno. Přidejte ji do pánve k opečeným kostičkám šunky a nechte cibulku zesklovatět. Pak vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Když směs začne bublat, přidejte jednu polévkovou lžíci octa a jednu čajovou lžičku plnotučné hořčice. Promíchejte a nechte provařit do jednolité směsi. Tu pak odstavte z kamen a ještě horkou ihned přelijte přes brambory v míse.

Brambory a šunku v míse posolte a zasypejte čerstvě mletým černým pepřem a všechno důkladně promíchejte, aby se cibule se šunkou dobře promísily s bramborami.

Hrst zelené pažitky nasekejte ostrým nožem na jemné kousky, vsypte je do mísy s bramborovým salátem a znovu důkladně promíchejte.

Hotový salát servírujte na talíř a podávejte samotný, doplněný o čerstvý zeleninový salát, anebo jako doplněk ke grilovanému masu.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů