Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zjednodušená uhlířina s bramborovými špalíčky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Zjednodušená uhlířina s bramborovými špalíčky - postup přípravy

Výhodou uhlířiny, podle paní Hany Petrášové, je použití menšího množství ingrediencí, než je tomu u pravé uhlířiny. Další výhodou je využití zbytků z předchozího vaření.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Bramborové špalíčky

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte bramborové špalíčky. Z hladké mouky, vejce, soli a vody uhněťte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte 20–30 minut odpočívat. Následně z něj vytvarujte špalíčky, které vařte v osolené vodě přibližně 5 minut. 

Poznámka: Vody přidejte dle potřeby tolik, abyste získali tuhé těsto, které nelepí.  

2. KROK

Po uvaření bramborové špalíčky sceďte a odložte je bokem. Nyní si připravte zelnou směs. Na rozpáleném oleji restujte 3–4 minuty nadrobno nakrájenou cibuli. Poté k ní přidejte výpečky, kysané zelí a na kolečka nakrájené bramborové špalíčky. 

3. KROK

Směs smažte přibližně 2 minuty, ochuťte ji pepřem, případně ji dosolte a můžete podávat. 

Poznámka: Před použitím zelí sceďte. Pokud je příliš dlouhé, nakrájejte ho. 

4. KROK

Tip: Uhlířinu servírujte ozdobenou nakrájenou červenou paprikou, na kolečka nakrájeným pórkem a petrželkou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů