Kokosky

14. December 2013 | Recept pro vás uvařil(a)

Měkké kokosky si můžete upéct jako vánoční cukroví. Jsou jednoduché, rychlé a chutné. Pokud je navíc uschováte v plastové misce s víkem, tak vydrží poměrně dlouho.

Ingredience
  • 200 g nasekaného kokosu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 bílků
Počet porcí

10 porcí

Doba přípravy

1 hodina

Zařazení receptu

Cukroví, Moučníky a dezerty

Líbí se vám recept?

Postup přípravy

  1. V hlubší míse si z bílků vyšleháme pomocí mixéru sníh. Šleháme přibližně 2 až 3 minuty.
  2. K vyšlehanému sněhu přidáme vanilkový cukr a promícháme.
  3. Do mísy přidáme cukr moučku a znovu promícháme.
  4. Na závěr do mísy přidáme nasekaný kokos a naposledy směs promícháme.
  5. Připravíme si plech s pečícím papírem a pomocí lžičky děláme ze směsi hromádky. Mezi jednotlivými kokoskami necháme místo, aby se nám při pečení nepřilepily.
  6. Plech dáme do předem vyhřáté trouby na 150°C přibližně na 40 minut. Kokosky během pečení hlídejte. Můžete péct o několik minut déle, či méně. Pečte dozlatova.
  7. Upečené kokosky necháme odležet a pak podáváme
Tip: Kokosky můžete ozdobit čokoládovou polevou.