Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kokosky v čokoládě s pomerančovou šťávou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kokosky v čokoládě s pomerančovou šťávou - postup přípravy

O Vánocích chcete jistě trávit čas se svými milovanými, a ne v kuchyni. Připravte si proto rychlou vánoční mňamku v podobě kokosek máčených v čokoládě, a to za pouhých 30 minut.

Ingredience pro:
40 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mísy vlijte vaječné bílky, přisypte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Během šlehání přisypejte vanilkový cukr a šlehejte dál. V průběhu šlehání přisypávejte postupně moučkový cukr a nakonec přidejte pomerančovou šťávu. Jakmile vznikne bílá tužší hmota, přestaňte šlehat.

2. KROK

Do vzniklé hmoty vsypejte nastrouhaný kokos a pomocí vařečky vše důkladně zamíchejte. Následně směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí a na plech vyložený pečicím papírem vytlačujte malé hromádky. 

3. KROK

Připravené kokosky pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 12–15 minut, dokud nezačnou na povrchu získávat mírné opálení. Po upečení nechte chvíli chladnout. 

4. KROK

Zatímco kokosky chladnou, rozpusťte si ve vodní lázni čokoládu a následně do ní kokosky namočte. Nechte čokoládu ztuhnout a můžete podávat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: CookBakery

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů