Naučte se připravovat vepřové plátky. Připravili jsme pro vás redakční výběr těch nejlepších receptů na ně. Jsou velmi snadné a maso díky nim bude vždy křehké.
Příprava křehkých vepřových plátků nemůže být jednodušší. Pokud se chcete dovědět, jak připravit vepřové maso na několik způsobů, máte jedinečnou možnost. Recepty, které jsme pro vás vybrali, jsou plné výrazného koření a chutné zeleniny. Dovíte se navíc o tipech, jak maso naporcovat a jaké triky vám usnadní práci.
Jak krájet vepřové plátky
Pro dosažení nejlepšího výsledku, co se týká vzhledu i chuti, je kuchaři doporučováno maso částečně zmrazit na dobu asi 30–60 minut. Ztuhlé maso usnadňuje jeho krájení na tenké a stejnoměrné plátky. Důležitý je také ostrý nůž, kterým maso krájejte proti vláknu, abyste dosáhli jeho křehkosti. Nůž by měl mít tenkou a pružnou čepel, která po mase snadno klouže.
Jakou šířku plátků zvolit
Jak široké plátky budou, záleží čistě na vašich preferencích. Pokud chcete silnější plátky, počítejte s tím, že je budete připravovat déle. Tenčí plátky se propečou rychleji, proto jsou ideální, pokud potřebujete jídlo připravit za kratší časový úsek. Tenčí maso má navíc „křupavější“ texturu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.