Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky zapékané se zelím

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové plátky zapékané se zelím - postup přípravy

Plátky vepřového masa můžete zapéci se zelím v sýrově-smetanové máčce. Když jídlo doplníte pečenými bramborami, výsledkem bude opravdu skvělá pochoutka.

Ingredience pro:
8 porcí
+ -

Na maso

Na brambory

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vezměte vepřové plátky a naklepejte je. Pak je dle chuti osolte, opepřete a posypejte trochou sladké papriky. Zelí rozkrojte na pláty, osolte a opepřete. Nakonec naskládejte na plech vyložený pečicím papírem vždy maso a pak zelí. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a vše pečte 40 minut.

2. KROK

Nakrájejte cibuli na kostičky a dejte ji smažit na troše oleje na pánvi. Po 2 minutách přidejte na kusy nakrájené žampiony a vše osolte, opepřete a posypejte trochou sladké papriky. Smažte asi 4 minuty.

3. KROK

Pak přilijte smetanu na vaření, přidejte 100 gramů tvrdého strouhaného sýra a provařte. Směs nalijte na opečené maso se zelím, posypejte dalším strouhaným sýrem a vraťte na 10 minut do trouby zapéct.

4. KROK

Omyté brambory nakrájejte na měsíčky a 10 minut je vařte ve vodě. Připravte směs z česneku, třetiny lžičky pepře, soli, sladké papriky, 50 mililitrů rostlinného oleje a smíchejte ji s brambory, můžete přidat trochu kopru.

5. KROK

Brambory dejte do formy vymazané olejem. Vložte ji do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte brambory 15 minut. Podávejte je k pečenému masu se zelím.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Lecker schnell

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů