Domácí párek v rohlíku, který se stane netradiční svačinou - postup přípravy
Domácí párky v rohlíky se sýrem si vaše děti zamilují. Uvidíte, že jsou vynikající, jednoduché a levné. Navíc skutečně potěšíte své děti, které budou nadšené z každého sousta. Navíc můžete pokrm přizpůsobit podle chuti vašeho dítěte, aby mu maximálně chutnal.
Ingredience
Párky nakrájejte na plátky a poté na kostičky. Je to netradiční, ale nebojte se toho. V tomto receptu nebudete používat celé párky, i když to může na první pohled vypadat podivně. Nakrájené párky vložte na rozpálenou pánev a opečte je ze všech stran. Hotové párky sundejte z plotny a nechte je trochu vychladnout. Mezitím si můžete připravit ostatní ingredience.
Petržel nožem nasekejte. Sýr nastrouhejte na velké struhadle. Můžete si pochopitelně zakoupit již nastrouhaný sýr. Chutnat bude skvěle běžný eidam, ale vynikající bude také mozzarella. Díky tomu získáte mnohem lepší chuť a pokaždé můžete použít jiný druh sýra.
Do hrnečku rozklepněte vejce a dochuťte ho solí. Poté ho vidličkou pořádně rozšlehejte. Přidejte do hrnku nebo misky ¾ nastrouhaného sýra a důkladně vše promíchejte. Nyní si připravte bagety. Uprostřed odřízněte vršky a odstraňte těsto uvnitř. Tím získáte tvar lodičky. Poté do vzniklé dutiny vložte klobásu, zalijte vejce se sýrem a přidejte kečup.
Vršek zasypejte nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Hotové bagety s párky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 15-20 minut. Před podáváním zkontrolujte, že je vajíčko dostatečně udělané. Takto připravené párky v rohlíku podávejte. Vychutnají si je děti i dospělí a snadno jim připravíte vydatnou snídani nebo svačinu.