Nepečený dort, který se během chvilky zařadí mezi vaše oblíbence - postup přípravy
Spojení sušenek, banánů a pudinku představuje úchvatnou kombinaci chutí, které se ukrývají v tomto lahodném a extrémně jemném dortu. Příprava tohoto dezertu je velmi snadná, protože nemusíte vůbec nic péct. Jediné, co musíte udělat, je uvařit smetanu. Uvidíte, že je snadný, rychlý a vychutná si jej celá rodina i hosté.
Ingredience
V první řadě si připravte krém. Žloutky a suché suroviny vložte do hrnce se silným dnem. Postupně a za stálého míchání metličkou přilijte do směsi mléko. Krém vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs dokonale nezhoustne.
Poté sundejte z plotny a okamžitě přidejte do směsi máslo o pokojové teplotě. Pokračujte v míchání, dokud se veškeré máslo nerozpustí a nespojí se s ostatními ingrediencemi. Krém můžete nechat v hrnci nebo ho přelít do čisté nádoby, ve které jej necháte vychladnout. Mezitím si nakrájejte všechny banány na tenké plátky. Poté můžete začít sestavovat konečnou podobu dortu.
Připravte si (ideálně skleněnou) formu s vysokými stranami a na dno naneste malé množství smetanového krému. Poté rozložte vrstvu sušenek. Pokud je to nutné, rozlámejte sušenky na kousky. Musí zcela vyplnit dno formy. Pokud zvolíte správný rozměr sušenek, budete je moci rozložit vcelku. Poté na sušenky naneste bohatou vrstvu krému.
Nyní opatrně naskládejte plátky banánu. Opět je zalijte smetanovým krémem. Tímto způsobem vyplňte celou formu. Mělo by vám to vyjít na 7–8 vrstev. Dezert zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na alespoň 8–10 hodin, aby vše dokonale ztuhlo.