Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dort, který se během chvilky zařadí mezi vaše oblíbence

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený dort, který se během chvilky zařadí mezi vaše oblíbence - postup přípravy

Spojení sušenek, banánů a pudinku představuje úchvatnou kombinaci chutí, které se ukrývají v tomto lahodném a extrémně jemném dortu. Příprava tohoto dezertu je velmi snadná, protože nemusíte vůbec nic péct. Jediné, co musíte udělat, je uvařit smetanu. Uvidíte, že je snadný, rychlý a vychutná si jej celá rodina i hosté.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

V první řadě si připravte krém. Žloutky a suché suroviny vložte do hrnce se silným dnem. Postupně a za stálého míchání metličkou přilijte do směsi mléko. Krém vařte na mírném ohni za stálého míchání, dokud směs dokonale nezhoustne.

2. KROK

Poté sundejte z plotny a okamžitě přidejte do směsi máslo o pokojové teplotě. Pokračujte v míchání, dokud se veškeré máslo nerozpustí a nespojí se s ostatními ingrediencemi. Krém můžete nechat v hrnci nebo ho přelít do čisté nádoby, ve které jej necháte vychladnout. Mezitím si nakrájejte všechny banány na tenké plátky. Poté můžete začít sestavovat konečnou podobu dortu.

3. KROK

Připravte si (ideálně skleněnou) formu s vysokými stranami a na dno naneste malé množství smetanového krému. Poté rozložte vrstvu sušenek. Pokud je to nutné, rozlámejte sušenky na kousky. Musí zcela vyplnit dno formy. Pokud zvolíte správný rozměr sušenek, budete je moci rozložit vcelku. Poté na sušenky naneste bohatou vrstvu krému.

4. KROK

Nyní opatrně naskládejte plátky banánu. Opět je zalijte smetanovým krémem. Tímto způsobem vyplňte celou formu. Mělo by vám to vyjít na 7–8 vrstev. Dezert zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na alespoň 8–10 hodin, aby vše dokonale ztuhlo.

5. KROK

Před podáváním vršek ozdobte vařeným kondenzovaným mlékem, domácím karamelem nebo nastrouhanou čokoládou. Zdobení je čistě na vás. Sami víte nejlépe, co vám chutná.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů