Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mražené kuřecí řízečky se sýrem a bramborem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Mražené kuřecí řízečky se sýrem a bramborem - postup přípravy

Tento recept je originální v tom, že spolu s ingrediencemi přináší unikátní metodu přípravy směsných karbanátků z masa, sýra a brambor, které ale uchováte téměř nekonečně dlouho v mrazáku.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Kuřecí prsíčka nasekejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky, které překrájejte na drobné kostičky a vložte je do hluboké mísy. Jedná se o konzistenci na půli cesty mezi mletým masem a klasickými krájenými nudličkami. Maso v míse posypejte solí a mletým černým pepřem.

2. KROK

Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a oloupané syrové brambory a obojí přidejte do mísy s masem. Ingredience důkladně promíchejte, abyste získali homogenní konzistenci. Připravte si uzavíratelné mrazicí sáčky, do každého vložte pár hrstí směsi a vytvarujte je tak, abyste získali úzké placky, které lze snadno vyskládat na sebe. Ty pak vložte do mrazáku, kde je můžete takto skladovat i několik let.

3. KROK

Pokud pak potřebujete připravit superrychlou dobrotu, rozřízněte igelitový sáček, vyjměte z něho maso a rozkrájejte ho na obdélníkové porce, které obalte nejprve v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. V pánvi rozehřejte trochu oleje a každou obalenou porci smažte na mírném až středním ohni po obou stranách dozlatova.

4. KROK

Osmažené řízečky nechte okapat na talíři s několika vrstvami papírových utěrek a ihned podávejte, dokud se sýr krásně táhne. Doporučujeme použít kečup, tatarku či jinou oblíbenou studenou omáčku a případně také bramborové hranolky.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů