Slaná roláda se smetanovým sýrem - postup přípravy
Připravit pro své hosty skutečně dobrý předkrm nebo pro svou rodinu chutnou svačinu není vůbec jednoduché. Díky tomuto receptu získáte návod na obojí. Roláda se smetanovým sýrem chutná úžasně a vypadá lákavě, takže ji můžete s klidným srdcem servírovat i náročným hostům.
Těsto
Náplň
Na začátku si připravíme náplň. Nachystejte si měkký sýr, který máte rádi. Smíchejte ho s měkkým máslem a poté přidejte zakysanou smetanu a vše důkladně promíchejte. Získáte jemnou směs, se kterou budete moci následně pracovat. Nakonec vložte hotový krém do lednice, aby zhoustnul.
Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte se solí a olejem, přidejte zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše důkladně promíchejte. Nakonec přidejte do těsta sníh z vyšlehaných bílků a poté také trochu sladké papriky, díky které roláda získá zcela jedinečnou chuť.
Připravené těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na střední teplotu. Pečte po dobu 20-25 minut. Plech nebo pekáč obraťte na vlhkou utěrku a srolujte upečené těsto společně s utěrkou. Vršek nechte vychladnout. Následně ho rozbalte, rozložte na těsto nakrájené olivy, červenou papriku a jemně nakrájenou šunku, potřete smetanovým sýrem a vše znovu zarolujte.
Roládu zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie a vložte do lednice, dokud ji nebudete chtít podávat svým hostům nebo rodině. Uvidíte, že všichni ve vašem okolí budou nadšení a budou chtít, abyste jim dali recept. Přitom je příprava poměrně rychlá a velmi jednoduchá. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!