Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené hrozny, které chutnají jako čerstvé

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zavařené hrozny, které chutnají jako čerstvé - postup přípravy

Máte-li přebytek hroznů a chcete si na sladkých kuličkách pochutnávat i v zimě, pak vyzkoušejte tento snadný recept. Hrozny můžete přidat do dezertů, moučníků nebo je sníst samotné.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Sklenice včetně víček a veškeré nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou a mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut.

2. KROK

Sklenice a ostatní nádobí vyskládejte na plech a nechte vyschnout. Sklenice a víčka můžete sterilizovat také v troubě při 180 °C  na 30 minut.

3. KROK

Do misky vložte citron, zalijte ho vodou a přidejte jedlou sodu. Směsí vody a sody citron důkladně omyjte a nechte stát 15 minut. Pod tekoucí vodou omyjte hrozny a kuličky otrhejte do mísy. Ovoce, které má na sobě náznak hniloby, vyhoďte.

4. KROK

Citron nakrájejte na měsíčky a hrozny ještě jednou opláchněte pod tekoucí vodou. Do sklenice vložte část hroznů, plátky citronu opřete o stěnu sklenice a vrstvěte dál hrozny, až bude sklenice plná. Hotovou sklenici zasypte cukrem a zalijte až po okraj vodou. Poté ji uzavřete víčkem.

5. KROK

Na dno hrnce položte utěrku, vyskládejte do ní sklenice, zalijte vodou do 3/4 výšky sklenice a přiveďte k varu. Poté zavařujte 30 minut na mírném plameni. Zavařené hrozny nechte v hrnci vychladnout a pak je uložte na tmavé místo.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů