Čokoládový dortík bez mouky a cukru - postup přípravy
Většina dezertů je příliš sladká a tučná. To však rozhodně není případ tohoto receptu, protože během jeho výroby nebudete potřebovat mouku ani cukr. Tato nízkokalorická dobrota vám pomůže zhubnout, aniž byste se museli omezovat. Dort přitom chutná úžasně a vypadá nádherně.
Ingredience
Připravte si hlubokou mísu a zralý banán. Banán oloupejte, nalámejte na kousky a vložte do mísy. Vidličkou banán rozmačkejte, dokud nezískáte jemnou, hladkou konzistenci. Do jiné misky rozklepněte vejce a metličkou ho rozšlehejte, dokud se žloutek s bílkem nespojí dohromady. Poté nalijte rozšlehané vejce k rozmačkanému banánu.
Banán funguje v receptu jako hutná a zároveň sladká část. Díky tomu dokáže nahradit mouku i cukr zároveň. Banán s vejcem promíchejte metličkou, dokud se suroviny dokonale nespojí a nezískáte hladkou směs. Následně přes sítko do směsi prosejte kakao a přidejte prášek do pečiva. Metličkou vše znovu důkladně promíchejte, ale těsto nesmíte přemíchat.
Formu na pečení nebo široký hrnek o průměru 9 cm vymažte olejem a nalijte do něj připravené těsto. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 25 minut. Párátkem vyzkoušejte, jestli je těsto hotové a ve formě nechte dezert zcela vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si můžete připravit lahodný, jemný krém.
Do mísy přeneste smetanový sýr (např. Philadelphia) a jednu lžíci medu nebo sirupu. Metličkou promíchejte a šlehejte, dokud se suroviny nespojí dohromady. Díky tomu budete mít připravený krém, který bude jemný, měkký a příjemně sladký. Koláček vyndejte z formy a podélně jej rozřízněte. Polovinu krému naneste mezi části těsta a zbytek namažte na vršek. Nakonec můžete vše ozdobit hoblinkami čokolády nebo ovocem.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.