Skořicové tyčinky z listového těsta - postup přípravy
Tyčinky z listového těsta připravíte během chvilky, jsou nádherně křupavé, jemné a chutné. Dokonale se hodí k čaji nebo kávě a nepotřebujete na jejich výrobu příliš mnoho času. Velkou výhodou je, že potřebujete jen pár surovin a listové těsto nemusíte vyrábět, pokud nechcete.
Ingredience
Máte-li těsto v mrazáku, musíte ho vyndat a nechat trochu rozmrazit. V případě, že jste ho právě koupili, vyndejte ho jen z lednice. Těsto rozbalte a nakrájejte na libovolně široké a dlouhé proužky. Můžete je mít širší nebo užší, delší nebo kratší. Záleží jen na vás. Vršek potřete vodou nebo rozšlehaným vejce. Použijte kuchařský štětec, kterým se to bude dělat nejlépe.
Rozšlehané vejce bude samozřejmě lepší, ale bohatě vám postačí jen obyčejná voda. Poté smíchejte cukr se skořicí v talíři. Plech vyložte pečicím papírem předtím, než s tímto procesem začnete. Díky tomu budete připraveni klást ochucené kousky přímo na plech a nebudete muset špinit další talíř.
Nyní již musíte jen každý kousek těsta namočit do cukrové směsi. Kousky těsta ihned položte na plech vyložený pečicím papírem a nezapomeňte mezi nimi nechat dostatek místa, protože během pečení pochopitelně zvětší svůj objem. Nepotřebujete velké mezery, stačí asi jeden centimetr. Na jeden plech díky tomu naskládáte hodně kousků a všechny upečete najednou.
Takto připravený plech s listovým těstem vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15–20 minut v závislosti na výkonu vaší trouby. Těsto musíte hlídat, aby se nespálilo. Připravené tyčinky vyndejte z trouby a nechte mírně vychladnout. Přesuňte všechny na talíř a můžete podávat. Příjemně sladká chuť i křupavé těsto budou chutnat úžasně na snídani i svačinu. Přejeme dobrou chuť!