Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechová bábovka

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Ořechová bábovka - postup přípravy

Ořechová bábovka je jednou z oblíbených variant klasického českého pečiva. Svůj oblíbený recept na ni nám poskytla paní Martina Wágnerová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něho krupicový cukr. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem a olejem do pěny. Pak přimíchejte mleté vlašské ořechy. Do směsi postupně zašlehejte mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmíchejte sníh. Zlehka promíchávejte, aby vše zůstalo nadýchané.

2. KROK

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Rozehřejte troubu na 160 °C, nalijte těsto do formy a pečte ho asi 50 minut. Zdali je bábovka upečená, zkontrolujte špejlí.

3. KROK

Bábovku je možné konzumovat hned po vychladnutí. Je však lepší na druhý den, kdy se v ní rozleží ořechová chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů