Smažené palačinky plněné kuřecím masem - postup přípravy
Jakmile se řeknou palačinky, každý si většinou představí sladkou pochoutku plněnou šlehačkou a marmeládou, kterou si může dát třeba ke snídani. Málokoho ovšem napadne udělat z nich plnohodnotný oběd plněný kuřecím masem.
Těsto
Náplň
Začněte přípravou jednoduššího vývaru z kuřecího masa. Vařit je dejte jen na dobu nezbytně nutnou, nemusíte to přehánět (ovšem můžete, pokud chcete, z vývaru stejně odeberete jen 3 naběračky). Kuřecí maso poté vyjměte, oberte z kostí a namelte.
Cibuli nejprve oloupejte a poté nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje, rozehřejte jej a cibulku osmažte, dokud nezíská zlatavě hnědou barvu. Okořeňte ji muškátovým oříškem a sladkou a pálivou mletou paprikou. Poté na pánev přidejte i mleté maso, zalijte vývarem, aby byla směs dostatečně šťavnatá a nechejte chvíli společně prosmažit. Pánev odstavte z plotny a nechejte vychladnout.
Nyní se můžete vrhnout na přípravu těsta na palačinky. Nachystejte si hlubokou mísu a přidejte do ní rozklepnutá vejce, špetku soli, cukr a jedlou sodu. Důkladně rozmixujte do hladka. Poté postupně přidávejte mouku a mléko za stálého míchání metličkou, aby se vám neutvořily hrudky. Rostlinný olej přidejte až na samotný závěr, díky tomu se palačinky nebudou lepit k pánvi při smažení.
Palačinky opékejte z obou stran na rozehřáté pánvi po dobu cca tří minut. Po mírném vychladnutí palačinku vezměte a položte na pracovní desku. Na její kraj dejte cca dvě lžíce náplně a trochu ji stočte. Boční okraje zahněte směrem dovnitř a poté palačinku stočte úplně, její kraj těsně před zavřením pomažte trochou zakysané smetany, aby se nerozlepila.
Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a plněné palačinky na něm osmažte z obou stran dozlatova. Nachystejte si talíř, který vyložíte papírovými utěrkami, a hotové plněné palačinky na něj pokládejte. Utěrky vsáknou přebytečnou mastnotu. Poté můžete servírovat například se zakysanou smetanou. Dobrou chuť!