Hovězí maso na pepři

i Zdroj fotografie: Ilona Šimůnková
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Hovězí maso na pepři - postup přípravy

Velmi jednoduchý pokrm, který ale chutná luxusně – hovězí na pepři podle receptu od paní Ilony Šimůnkové neudělá ostudu ani před náročnou návštěvou. Nejlépe chutná s rýží nebo s domácím houskovým knedlíkem.
1. KROK

Očistěte dvě velké cibule, nasekejte je nadrobno a nechte je osmahnout na sádle hodně dotmava. Slaninu nakrájejte nadrobno a přidejte ji do hrnce k restované cibuli.

2. KROK

Hovězí maso nakrájejte na kostky a nechte je zprudka zatáhnout v hrnci s cibulí a slaninou. Vše osolte a výrazně opepřete, nechte krátce orestovat a podlijte hovězím vývarem nebo vodou. Přiklopte hrnec pokličkou a nechte maso dusit, dokud nezměkne.

3. KROK

Oloupejte jeden nebo dva stroužky česneku a hranou nože je utřete se solí. Touto směsí a případně ještě pepřem či jiným oblíbeným kořením dochuťte. Omáčku již není třeba zahušťovat. Servírujte s vařenou rýží či houskovým knedlíkem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 222 hlasů
Nahlásit chybu
116 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt