Křupavé americké brambory - postup přípravy
Pečené brambory jsou extrémně chutné a navíc se dají využít na spoustu způsobů. A to jako příloha k masu, salátu či je můžete servírovat jen tak samotné například s tatarkou.
Ingredience
Brambory oloupejte, ponořte do studené vody a nakrájejte na větší kusy, nesmí být ovšem příliš hrubé, aby se dobře propekly. Čím tenčí jsou, tím křupavější budou.
Poté je propláchněte a sceďte. Vyklopte je na čistou látkovou utěrku a dobře osušte. Poté je dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte i ostatní koření dle chuti. Na závěr dodejte polentu a olej.
Důkladně promíchejte rukama a rozmístěte brambory rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 250 stupňů okolo 20 minut a kontrolujte, zda je vše rovnoměrně propečené. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!