Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané cuketové lívance se sýrem

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Slané cuketové lívance se sýrem - postup přípravy

Slané cuketové lívance žádného strávníka neurazí, ba právě naopak. Pokud je připravíte podle osvědčeného receptu od paní Petry Pospíchalové, všichni budou nadšeni.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cuketu nastrouhejte najemno. Pokud je větší, nejprve ji oloupejte a vydlabejte měkký střed. Jestliže je mladá, není to zapotřebí. Nastrouhanou cuketu přes cedník důkladně vyždímejte od přebytečné vody, aby nenarušovala strukturu těsta.

2. KROK

Vymačkanou cuketu smíchejte s najemno strouhaným sýrem. Přidejte dvě vejce, směs hladké a polohrubé mouky a mléko. Přidejte také lžičku soli a dle chuti černý pepř, čubricu, sušený česnek a trochu sušeného nebo čerstvého a jemně nasekaného medvědího česneku. Vypracujte tvárné, avšak soudržné těsto.

3. KROK

Rozehřejte pánev vytřenou trochou rostlinného oleje. Lžící či naběračkou na ni nalijte trochu těsta, rozplácněte jej do tvaru tenčí placky a smažte ji po obou stranách dozlatova. Po osmažení placky nechte mírně zchladnout a podávejte spolu s vaší oblíbenou studenou omáčkou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů