Kynuté šneky s vanilkovým krémem a třešněmi

ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Kynuté šneky s vanilkovým krémem a třešněmi - postup přípravy

Pokud milujete sladké šneky, lze je snadno připravit z jemného kynutého těsta, které je po upečení rovněž velmi nadýchané. V kombinaci s vanilkovým krémem a třešněmi se jedná o dokonalé pečivo ke snídani či svačině.
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte vlažné mléko, cukr a sušené droždí a promíchejte. Přidejte rozpuštěné máslo, sůl, žloutek a opět promíchejte. Přisypejte polovinu mouky a vymíchejte těsto. Následně přidejte druhou polovinu mouky a zpracujte rukou nebo robotem, dokud nezískáte hladké nelepivé těsto. Přikryjte mísu a nechte ho 40 minut kynout.

2. KROK

Zatímco těsto kyne, uvařte krém a připravte si vypeckované třešně. Na krém dejte do hrnce mléko, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne, a nechte ho zchladnout.

3. KROK

Z vykynutého těsta vyválejte na mírně pomoučněném vále obdélníkovou placku. Potřete ji krémem a pravidelně na něj rozložte třešně. Poté těsto srolujte z delší strany. Nožem z něj nakrájejte 2 až 3 centimetry široké šneky a dejte je na plech vymazaný olejem. Vložte plech do předehřáté trouby na 190 °C a pečte asi 35 minut, dokud nebudou dozlatova.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 199 hlasů
Nahlásit chybu
59 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt