Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený sušenkový dort „Zebra“

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 80 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený sušenkový dort „Zebra“ - postup přípravy

Pokud očekáváte nějakou oslavu a chcete dělat dort, určitě se vám bude hodit, aby vypadal nějak k světu (i když je samozřejmě důležitější chuť). S tím vám může pomoci tento malý trik s obyčejnou plastovou lahví.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem a přeneste je do formy na dort (o průměru 25 cm) vyložené pečicím papírem. Těsto lžicí urovnejte, půllitrovou plastovou láhev rozřízněte a zapíchněte ji dnem vzhůru do těsta. Do hrnce nalijte mléko, přidejte cukr, pudink a provařte do zhoustnutí. Rozdělte na dvě poloviny a ještě za tepla do jedné přidejte nalámanou hořkou čokoládu. Důkladně promíchejte, abyste dostali hladkou tmavou směs.

2. KROK

Nyní můžete začít polévat láhev náplní, vždy po částech střídejte barvy těsta (pořadí barev je irelevantní). Náplň bude stékat rovnoměrně po stranách láhve a tvořit tak zajímavý vzor. Ke konci láhev odeberte, dolijte doprostřed zbytek náplně a pomocí špejle přiveďte vzor k dokonalosti. Nechejte zatuhnout v lednici alespoň 1 hodinu a poté můžete servírovat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů