Masová polévka Bugac

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Masová polévka Bugac - postup přípravy

Tato polévka je oblíbená hlavně jako víkendové jídlo. Děti ji milují ještě o něco více než klasický vývar a rozhodně by na vašem stole neměla chybět. Pochutnají si také pánové, kteří jsou všeobecně většími milovníky masa.

K jemně namletému masu přidejte předem namočené, nakrájené housky a dobře promíchejte se solí, drceným pepřem a vejci. Vytvořte z této směsi malé knedlíčky. Cibuli nakrájejte a osmažte na tuku, přidejte šunku nakrájenou na tenké nudličky. Poté přisypte syrovou zeleninu a dochuťte solí a pepřem.

Dále přidejte veškeré koření – bobkový list, estragon, špetku šafránu a pokud máte vývar, přilijte ho také. Můžete ale použít vodu ochucenou vývarovými kostkami. Jestliže děláte knedlíčky z vepřového masa, použijte i takový vývar.




Až bude zelenina měkká, přidejte k ní nakrájené brambory a malé masové kuličky. Společně je poduste a ochuťte zakysanou smetanou. Uvedené množství stačí pro nasycení celé rodiny, ale pokud jim nabídnete jiné menu, určitě nakrmíte více hladových krků.

Bugac je polévka, která je známá hlavně v Maďarsku. Existují různé recepty, jak si připravit mleté vepřové maso. Lidé ale nepoužívají pouze mleté, podobně si můžete připravit také vepřovou kýtu. Jídlo se nazývá Betarské vepřové a podává se společně s žampiony, uzenou slaninou, šunkou nebo zelenými fazolky. Určitě vyzkoušejte i tento způsob přípravy. Takto připravené maso podávejte s vařenými bramborami nebo domácími hranolkami.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 275 hlasů
Nahlásit chybu
66 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
rychlé pokrmy
Bramborové placky à la pizza se šunkou a mozzarellou
0 hlasů
15 minut
15 minut
Přílohy, pečivo
V hlavní roli chleba: Obložená topinka a jogurtový chlebíček
0 hlasů
minut
minut
rychlé pokrmy
2 luxusní recepty na zapečenou plněnou bagetu
0 hlasů
15 minut
15 minut
rychlé pokrmy
Zapečená bageta se sýrem, máslem, česnekem a petrželkou
0 hlasů
10 minut
20 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty