Tři variace na tousty s vejci - postup přípravy
Příprava teplé snídaně není vždy úplně jednoduchá činnost, zvláště, když člověk například spěchá a nemá vůbec žádný nápad, co by si měl rychle připravit. V takovém případě je dobré znát tři různé recepty na obyčejné, ale velice chutné tousty s vejci.
První toust
Druhý toust
Třetí toust
U všech druhů platí, že toust, toustový sýr i šunku je potřeba rozkrojit na polovinu. Co se týče prvního druhu, rozšlehejte v misce dvě vejce (libovolně dodejte špetku soli), přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a na pánvi rozpusťte osolené máslo. Vaječnou směs do ní dejte osmažit a zároveň v ní obalte dvě poloviny toustu z obou stran.
Nechejte tousty do vajec zapéct, dokud nebude omeleta pevná a nebude se dát dobře otočit. Hned poté ji otočte i s tousty na druhou stranu a vyčnívající části přiklopte dovnitř. Na jednu stranu dejte šunku, na druhou sýr a překlopte napůl tak, aby se obalené tousty vzájemně překrývaly. Poté smažte z obou stran, dokud nezískají hezkou barvu.
Na druhý toust postup opakujte s tím rozdílem, že vejce rozšleháte bez jarní cibulky. Tentokrát tousty naplňte šunkou, sýrem a na plátky pokrájeným avokádem. Dále je postup opět stejný. U třetího druhu tousty naplňte osmaženou slaninou, opět sýrem a znovu postup opakujte. Poté máte hotovo.
Suroviny můžete libovolně zaměňovat tak, jak se vám bude hodit a díky rychlosti přípravy můžete udělat i několik různých druhů naráz. Pokrm ihned podávejte, aby se sýr ještě na talíři krásně roztékal. Dobrou chuť!