Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou - postup přípravy

Na Velikonoce je poměrně běžné uvařit a nazdobit více vajíček, než by bylo ve skutečnosti potřeba. Už ale nemusíte tápat nad tím, co udělat s těmi zbylými. Rozhodně je nevyhazujte do koše, raději je přetvořte v tuto chutnou pomazánku.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Vařená vejce oloupejte a prolisujte kráječem na brambory a zeleninu. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a přidejte ji i s vejci do větší mísy.

2. KROK

Promíchejte s hořčicí a kořením dle chuti (kromě soli a pepře je dobré do pomazánky přidat i špetku granulovaného česneku). Nakonec jemně vmíchejte pomazánkové máslo.

3. KROK

Pomazánku dejte do uzavíratelné krabičky a nechejte ji odležet v lednici. Před podáváním se ujistěte, že je dostatečně okořeněná. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů