Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou

ČAS PŘÍPRAVY
40 minut
ČAS VAŘENÍ
minut
NÁROČNOST
Snadná

Vajíčková pomazánka s jarní cibulkou - postup přípravy

Na Velikonoce je poměrně běžné uvařit a nazdobit více vajíček, než by bylo ve skutečnosti potřeba. Už ale nemusíte tápat nad tím, co udělat s těmi zbylými. Rozhodně je nevyhazujte do koše, raději je přetvořte v tuto chutnou pomazánku.
1. KROK

Vařená vejce oloupejte a prolisujte kráječem na brambory a zeleninu. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a přidejte ji i s vejci do větší mísy. Promíchejte s hořčicí a kořením dle chuti (kromě soli a pepře je dobré do pomazánky přidat i špetku granulovaného česneku). Nakonec jemně vmíchejte pomazánkové máslo. Pomazánku dejte do uzavíratelné krabičky a nechejte ji odležet v lednici. Před podáváním se ujistěte, že je dostatečně okořeněná. Dobrou chuť!

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 120 hlasů
Nahlásit chybu
51 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty