Čočkové krokety s kajenským pepřem - postup přípravy
S tímto receptem můžete začít mlsat bez výčitek. Čočkové krokety jsou vláčné, šťavnaté, na povrchu mírně křupavé a plné zeleniny, která vám dodá vitamíny a zasytí.
Zeleninový základ
Čočková směs
Do směsi
Na smažení
Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a poté ji ponořte do studené vody na 20 minut. Mezitím zpracujte zeleninu.
Pórek omyjte, nakrájejte na proužky a cibuli nadrobno. Ingredience vložte do větší mísy, kde je smíchejte s oloupaným a nahrubo nastrouhaným batátem a mrkví.
Do směsi přidejte prolisovaný česnek a ochuťte ji kajenským pepřem, mletým kmínem, indickým kořením Garam masala a solí. Ingredience zamíchejte a začněte se smažením.
Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olivovým olejem a smažte ji 10 minut, do změknutí. Poté ji přendejte do mísy a nechte ji volně chladnout.
Čočku sceďte a vložte ji do mísy od mixéru, kde ji smíchejte s citronovou šťávou a natrhanou petrželkou. Směs rozmixujte dohladka a vmíchejte ji do zeleninového základu. Přidejte také strouhanku s jedlou sodou a ingredience důkladně zamíchejte.
Ze vzniklé hmoty odebírejte množství o velikosti dlaně, z kterého vytvarujte šišky. Ty vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je přibližně 2 minuty z každé strany.
Tip: Čočkové krokety odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdravé recepty