Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čočkové krokety s kajenským pepřem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Čočkové krokety s kajenským pepřem - postup přípravy

S tímto receptem můžete začít mlsat bez výčitek. Čočkové krokety jsou vláčné, šťavnaté, na povrchu mírně křupavé a plné zeleniny, která vám dodá vitamíny a zasytí.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Zeleninový základ

Čočková směs

Do směsi

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Čočku propláchněte pod tekoucí vodou a poté ji ponořte do studené vody na 20 minut. Mezitím zpracujte zeleninu. 

2. KROK

Pórek omyjte, nakrájejte na proužky a cibuli nadrobno. Ingredience vložte do větší mísy, kde je smíchejte s oloupaným a nahrubo nastrouhaným batátem a mrkví. 

3. KROK

Do směsi přidejte prolisovaný česnek a ochuťte ji kajenským pepřem, mletým kmínem, indickým kořením Garam masala a solí. Ingredience zamíchejte a začněte se smažením.

4. KROK

Zeleninu vložte do pánve s rozpáleným olivovým olejem a smažte ji 10 minut, do změknutí. Poté ji přendejte do mísy a nechte ji volně chladnout. 

5. KROK

Čočku sceďte a vložte ji do mísy od mixéru, kde ji smíchejte s citronovou šťávou a natrhanou petrželkou. Směs rozmixujte dohladka a vmíchejte ji do zeleninového základu. Přidejte také strouhanku s jedlou sodou a ingredience důkladně zamíchejte. 

6. KROK

Ze vzniklé hmoty odebírejte množství o velikosti dlaně, z kterého vytvarujte šišky. Ty vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte je přibližně 2 minuty z každé strany. 

7. KROK

Tip: Čočkové krokety odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte s oblíbeným dipem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Zdravé recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů