Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené mleté maso v chlebu

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečené mleté maso v chlebu - postup přípravy

Kotleta na kousku čerstvého chleba evokuje myšlenky na dětství. Rozhodli jsme se mírně vylepšit její starou chuť. Podívejte se, jak si připravit lahodnou kotletu v chlebu. Je mnohem pohodlnější podávat takové jídlo rodině a pečení v troubě je skvělé, protože u toho nemusíte stát. Příprava není složitá, ani časově náročná a vaše rodina si večeři s tímto pokrmem zaručeně užije. Vyberte si mleté maso podle svých představ. Ale navrhujeme použít kuře. Kuřecí maso se tímto způsobem nejlépe připravuje. Pamatujte, že v kombinaci s paprikou je maso svěží a šťavnatější. V seznamu přísad je také česnek, který je zodpovědný za kořenitost pokrmu. Vždy se musíte řídit podle konkrétního česneku, protože každý je jinak silný, ale v tomto pokrmu bude chutnat skvěle.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cibuli a česnek oloupejte a nastrouhejte. Papriku nakrájejte na malé kostky. Smíchejte tyto přísady s mletým masem, přidejte sůl a koření na maso.




Chleba nakrájejte na 3 velké krajíce. Odřízněte vnitřek každého kusu a ponechte asi 1 cm kůry. Smíchejte jednu nebo dvě střídky s mlékem, vymačkejte a přidejte do nádivky. Zeleninu nakrájejte a přidejte k mletému masu.

Namočte kousky chleba do mléka. Poté je vložte do pekáče a doprostřed pevně naplňte mletým masem. Pečte po dobu 40 minut při 180 stupních.

Sendviče asi 5 minut před koncem pečení posypte strouhaným sýrem. Po upečení nechte pokrm několik minut vychladnout. Maso v chlebu je jednoduchý nápad na rychlou snídani, svačinu nebo lehkou večeři. Plnění lze provádět již večer a ráno jen v troubě sendviče upečete.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů