Nepečené malinové řezy - postup přípravy
Tyto nepečené řezy oceníte zejména při speciálních příležitostech. Působí velmi elegantním dojmem a rozjasní jakoukoliv oslavu. Pokud by vás maliny přeci jen omrzely, není problém krém vytvořit i z jiného ovoce, jako jsou například jahody.
Základ
Pudinkový krém
Malinový krém
Krém z mascarpone
Pudinkový prášek nasypejte do mísy, přidejte cukr, 200 ml mléka a důkladně promíchejte. Do hrnce nalijte zbytek mléka a nechejte jej projít varem, odstavte jej a přimíchejte pudinkovou směs. Míchejte, dokud nezhoustne. Přendejte krém do mísy, zakryjte jeho povrch potravinářskou fólií a nechejte vychladnout. Poté zašlehejte změklé máslo. Do nastavitelné obdélníkové formy (23 x 25cm) naskládejte první třetinu sušenek namočených v mléce, pomažte krémem a dejte na něj druhou třetinu sušenek.
Malinový či vanilkový pudink nasypejte do mísy, přilijte 100 ml mléka a promíchejte. Maliny nasypejte do hrnce, přidejte cukr s vodou a provařte. Po odstavení ze sporáku smíchejte směs s pudinkem. Metličkou vyšlehejte hustý krém a naneste jej na druhou vrstvu sušenek.
Poté naneste poslední vrstvu sušenek a připravte krém z mascarpone. Všechny suroviny na něj vyšlehejte do zhoustnutí a naneste krém na vršek dezertu. Ozdobte dle vašich preferencí, můžete jej například zasypat strouhaným kokosem či čokoládou. Nechejte zatuhnout v lednici alespoň na 4 hodiny a můžete podávat, dobrou chuť!