Slaný závin se smetanovým sýrem, špenátem a prosciuttem - postup přípravy
Výběr vhodné chuťovky pro plánovanou návštěvu, či dokonce na oslavu není vždy jednoduchou záležitostí. Proto se hodí znát recept na jídla, která zaručeně budou mít úspěch. Tento slaný závin rozhodně patří mezi ně.
Ingredience
Rozválené listové těsto z delších stran nařežte zešikma tak, aby řezy připomínaly vánoční stromeček. Uprostřed nechejte dostatek prostoru na náplň. Střed pomažte smetanovým sýrem, vyskládejte na něj špenát, prosciutto a odřízněte dva vrchní proužky.
Začněte závin balit tak, že každý proužek zatočíte a začnete je postupně překládat přes sebe, opět zešikma. Po dopletení závin dejte na plech a pomažte ho rozšlehaným vejcem. Závin dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 20 minut a máte hotovo. Dobrou chuť!