Pečené vepřové rolky se slaninou - postup přípravy
Ať už chcete připravit slavnostní nebo všední oběd, s pečenými vepřovými rolkami nešlápnete vedle. Jsou šťavnaté, křehké a jejich přípravu zvládnou i začátečníci.
Základ
Náplň
Na obalení
Na potření
Na smažení
Vepřové maso nakrájejte na 8 plátků o tloušťce 1 cm, které jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso vložte do větší mísy, kde ho důkladně obalte ve směsi oleje, worcestrové omáčky a italských bylinek. Obsah mísy zakryjte potravinovou fólií a maso nechte marinovat, dokud nezpracujete zbytek ingrediencí.
Pokračujte s přípravou náplně. Vejce vyšlehejte se solí, pepřem a citronovou šťávou. Na rozpuštěném másle smažte vaječnou směs 2 minuty z každé strany a poté ji nakrájejte na 16 stejně širokých pruhů.
Na tenčí proužky nakrájejte nakládanou okurku a začněte s tvořením rolek. Polovinu každého plátku masa pokryjte jedním pruhem omelety, na který položte okurku. Tu zakryjte druhým pruhem omelety a maso zarolujte.
Každou rolku obalte do dvou plátků slaniny, maso vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.
Mezitím smíchejte sladkou chilli omáčku s olejem, sójovou omáčkou a po půl hodině touto směsí upečené maso potřete. Pokračujte v pečení ještě 5 minut.
Tip: Pečené vepřové rolky servírujte k obědu s oblíbenou přílohou nebo z nich udělejte součást slavnostních mís. Chutnají totiž i zastudena.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Delicious Recipes