Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené vepřové rolky se slaninou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 39 minut

Pečené vepřové rolky se slaninou - postup přípravy

Ať už chcete připravit slavnostní nebo všední oběd, s pečenými vepřovými rolkami nešlápnete vedle. Jsou šťavnaté, křehké a jejich přípravu zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Základ

Náplň

Na obalení

Na potření

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na 8 plátků o tloušťce 1 cm, které jemně naklepejte a ochuťte solí a pepřem z obou stran. 

Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Maso vložte do větší mísy, kde ho důkladně obalte ve směsi oleje, worcestrové omáčky a italských bylinek. Obsah mísy zakryjte potravinovou fólií a maso nechte marinovat, dokud nezpracujete zbytek ingrediencí. 

3. KROK

Pokračujte s přípravou náplně. Vejce vyšlehejte se solí, pepřem a citronovou šťávou. Na rozpuštěném másle smažte vaječnou směs 2 minuty z každé strany a poté ji nakrájejte na 16 stejně širokých pruhů. 

4. KROK

Na tenčí proužky nakrájejte nakládanou okurku a začněte s tvořením rolek. Polovinu každého plátku masa pokryjte jedním pruhem omelety, na který položte okurku. Tu zakryjte druhým pruhem omelety a maso zarolujte. 

5. KROK

Každou rolku obalte do dvou plátků slaniny, maso vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

6. KROK

Mezitím smíchejte sladkou chilli omáčku s olejem, sójovou omáčkou a po půl hodině touto směsí upečené maso potřete. Pokračujte v pečení ještě 5 minut. 

7. KROK

Tip: Pečené vepřové rolky servírujte k obědu s oblíbenou přílohou nebo z nich udělejte součást slavnostních mís. Chutnají totiž i zastudena. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů