Čokoládové řezy s tvarohovo-smetanovým krémem - postup přípravy
Jakmile na vás přijde chuť na čokoládu, rozhodně se vyplatí mít v zásobě tento chutný, a přitom na výrobu jednoduchý dezert. Na pomoc si klidně můžete přizvat ratolesti, které si tyto řezy nebudou moci vynachválit. Recept nám poskytla paní Nicole Soukopová.
Těsto
Krém
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Do větší mísy dejte žloutky a přidejte k nim cukr. Metličkou vyšlehejte a přilijte mléko s rostlinným olejem. Znovu promíchejte a prosejte do směsi hladkou mouku, prášek do pečiva a kakao. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a ten následně opatrně zapracujte do směsi z kakaa.
Vytvořte těsto a rozprostřete ho na plechu vyloženém pečicím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte dozlatova (cca půl hodiny). Po dopečení nechejte těsto vychladnout. Mezitím si připravte krém. Hořkou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte k ní zakysanou smetanu, důkladně promíchejte.
Poté přimíchejte i tvaroh a dle chuti dodejte i cukr. Hotový krém rozprostřete na vychladnuté těsto. Pokud chcete, můžete ještě předtím dát na dezert i nějaké ovoce, jako jsou třeba banány či jahody. Poté jej vložte do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Pokud však vydržíte odolat, vyčkejte s konzumací do druhého dne, řezy jsou pak mnohonásobně lepší. Dobrou chuť!