Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zbytkové jídlo à la havířina

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zbytkové jídlo à la havířina - postup přípravy

Havířina nebo uhlířina je klasické chudé staročeské jídlo, v němž hrají hlavní roli brambory, zelí a lepené knedlíčky. Ve skutečnosti však havířina nemá vyloženě předepsaný tvar a podobu, a proto jej lze skvěle pojmout jako dobrotu ve stylu „co dům dal“, tak jako to udělala paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Fleky uvařte v osolené vodě doměkka. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a rovněž je nechte uvařit.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje, cibuli nasekejte nadrobno a osmahněte ji na oleji dorůžova. Přidejte na kostičky pokrájený špek nebo slaninu a nechte ji krásně opražit.

3. KROK

Do pánve ke slanině přidejte slité a okapané kyselé zelí, vše ochuťte kmínem a duste doměkka. Přidejte uvařené brambory a fleky, vše podle chuti osolte, dochuťte pepřem a sušeným česnekem, nechte chvilku rozvonět a podávejte.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů