Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové rolky s mletým masem v listovém těstě

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Cuketové rolky s mletým masem v listovém těstě - postup přípravy

Dny jsou stále chladnější a takové počasí si vyžaduje teplé a vydatné jídlo. Pokud vám docházejí nápady a omáčky s knedlíkem už vás nudí, pak pro vás máme tip na cuketovou rolád plněnou mletým hovězím masem a zabalenou v listovém těstě a doplněnou o omáčku z řeckého jogurtu. Kombinace masa, zeleniny a jogurtu je jednoduše báječná, nehledě na to, že tento pokrm se neztratí ani na slavnostním stole.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu umyjte a osušte a nakrájejte ji na tenké plátky. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou oleje a všechny plátky cukety osmahněte dozlatova z obou stran. Listové těsto rozložte na pracovní plochu a celou jeho spodní polovinu těsta vyložte osmaženými cuketovými plátky.




Mleté maso vložte do mísy a trochu jej rozmělněte lžící nebo rukama. Přidejte k němu lžičku papriky a kmínu, posolte, popepřete a vyklepněte do masa jedno vajíčko. Nejlépe rukama nebo elektrickým hnětačem pak maso propracujte jako těsto tak, aby se koření dostalo do celé hmoty masa.

Namočte si ruce a oddělujte z masa menší kusy, z nichž tvarujte menší kuličky, které rozložte po délce spodního okraje těsta vyloženého cuketovými plátky. takto připravenou roládu zatočte do těsného válce a rozkrájejte ho na menší kusy v místech, kde je předěl mezi jednotlivými masovými kuličkami.

Zapněte troubu na 170 stupňů Celsia, plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte na ně jednotlivé malé roládky. Vložte je do vyhřáté trouby a pečte asi 30 minut.

Mezitím připravte jogurtovou omáčku. Smíchejte řecký jogurt s citronovou kůrou, čerstvou nasekanou mátou, solí a pepřem a dobře promíchejte.

Když se roládky upečou, naservírujte je na talíř a přelijte jogurtovou omáčkou, anebo omáčku podávejte zvlášť v omáčníku nebo menší misce.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů