Rychlý mramorový piškot

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
25 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlý mramorový piškot - postup přípravy

Nemáte zrovna formu na bábovku, ale chtěli byste připravit mramorový piškot? I to není žádný problém. Postačí vám k tomu jen kulatý litinový hrnec či ten, který lze umístit do trouby. Také se neobejdete bez sklenice z varného skla a spodní části PET lahve. Těsto je pak hračka!

Začněte tím, že si v míse vyšleháte vejce spolu s krupicovým cukrem do nadýchané pěny. Poté přilijte i slunečnicový olej, mléko a mixérem nebo metličkou propojte.




Následují zbývající suché ingredience. Vsypte tedy k surovinám i polohrubou mouku, vanilkový cukr dle chuti, kypřící prášek do pečiva a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.

Příprava kakaového těsta a vrstvení do formy

Dále si vanilkové těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich přimíchejte kakaový prášek a do druhé ještě dvě lžíce mouky. Pak si k ruce vezměte litinový nebo jiný hrnec, vymažte jej důkladně máslem, vysypte moukou a doprostřed umístěte sklenici z varného skla (dnem nahoru).

Na sklenici následně poklaďte spodní část z PET lahve. Přes tu nakonec střídavě lijte vanilkové a kakaové těsto. Tak dokonale vytvoříte mramorování.

Pečení mramorového piškotu a jeho konzumace

Až budete mít těsta navrstvena ve formě, odstraňte PET lahev (sklenici ponechte uprostřed) a dejte vše péct do předehřáté trouby na cca 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Hotový piškot vyjměte, pocukrujte a podávejte po zchladnutí třeba s šálkem čaje a kávy. Hodit se k porci bude i kopeček sladkého tvarohu anebo šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 107 hlasů
Nahlásit chybu
150 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt