Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý mramorový piškot

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Rychlý mramorový piškot - postup přípravy

Nemáte zrovna formu na bábovku, ale chtěli byste připravit mramorový piškot? I to není žádný problém. Postačí vám k tomu jen kulatý litinový hrnec či ten, který lze umístit do trouby. Také se neobejdete bez sklenice z varného skla a spodní části PET lahve. Těsto je pak hračka!

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si v míse vyšleháte vejce spolu s krupicovým cukrem do nadýchané pěny. Poté přilijte i slunečnicový olej, mléko a mixérem nebo metličkou propojte.




Následují zbývající suché ingredience. Vsypte tedy k surovinám i polohrubou mouku, vanilkový cukr dle chuti, kypřící prášek do pečiva a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek.

Příprava kakaového těsta a vrstvení do formy

Dále si vanilkové těsto rozdělte na dvě poloviny. Do jedné z nich přimíchejte kakaový prášek a do druhé ještě dvě lžíce mouky. Pak si k ruce vezměte litinový nebo jiný hrnec, vymažte jej důkladně máslem, vysypte moukou a doprostřed umístěte sklenici z varného skla (dnem nahoru).

Na sklenici následně poklaďte spodní část z PET lahve. Přes tu nakonec střídavě lijte vanilkové a kakaové těsto. Tak dokonale vytvoříte mramorování.

Pečení mramorového piškotu a jeho konzumace

Až budete mít těsta navrstvena ve formě, odstraňte PET lahev (sklenici ponechte uprostřed) a dejte vše péct do předehřáté trouby na cca 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Hotový piškot vyjměte, pocukrujte a podávejte po zchladnutí třeba s šálkem čaje a kávy. Hodit se k porci bude i kopeček sladkého tvarohu anebo šlehačky. Přejeme vám dobrou chuť!

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů